Hamilelik Sonrası Zayıflama Egzersizleri

Bebeğini pusetiyle birlikte yanına alarak fitness egzersizlerine katabilirsin. Böylece birlikte zaman geçirebildiğin için ikiniz de mutlu olursunuz.

Hamilelik sırasında aktif bir yaşam sürenlerdensen ve doğumunu normal yaptıysan, doğumdan kısa bir süre sonra ya da kendini hazır hissettiğinde egzersize başlayabilirsin. Sezaryen doğum yaptıysan ya da doğumun komplikasyonlu olduysa, egzersize başlama zamanı için doktoruna danışman önemlidir. Egzersize, hafif aerobik hareketlerle başlayabilirsin. Yürüyüş, bisiklet ve yüzme vücuduna yük bindirmediği için yapılabilecek egzersizlerdendir. Egzersizlere başladığında gün içinde kısa dönemler hâlinde egzersiz yap. Toparlandıkça egzersizlerinin süresini ve yoğunluğunu arttırabilirsin. Evde egzersiz yapmayı tercih ediyorsan şekle girmek ve rahatlamak için yoga iyi bir yöntem olabilir. Ama yoga ve pilates gibi egzersizlerde, vücudunda bir hasar yaratmamak için bir uzmana danışmanı öneririz.

Bebeğini pusetiyle birlikte yanına alarak fitness egzersizlerine katabilirsin. Böylece birlikte zaman geçirebildiğin için ikiniz de mutlu olursunuz. Bu egzersizlerden önce, egzersiz sırasında ve sonrasında bol su içmeyi unutma. Ağrı, baş dönmesi, nefes darlığı veya ani kanama artışı olduğu takdirde egzersize son vermelisin. Bunlar egzersizin fazla geldiğinin belirtileri olabilir. Kendini hiçbir şey için zorlama. Kiloları bir şekilde verirsin ama sağlığını kaybetmek uzun vadede seni daha çok yorabilir.

Hamilelikten sonra yapılacak egzersizlerin bir başka yararı da egzersiz sırasında salgılanan endorfinlerin doğum sonrası depresyonun azalmasında yardımcı olmasıdır. İdrar kesesi ve çevresindeki kasların bebekten önceki şekillerine geri dönmelerinde en iyi fırsat olarak leğen kemiği tabanı egzersizlerini de yapman gerekir.

Hamilelik bittikten sonra egzersize başlamakta çok istekli olabilirsin. Ama önce bebeğinin sana ne kadar çok ihtiyacı olduğunu unutmamalısın. Bu durumun sana getirdiği yorgunluk ve yoğunlukta egzersiz isteğini biraz daha zamana bırakılabilirsin. Bu seni umutsuzluğa ve endişeye düşürmesin. Fazla kilolarından kurtulmak için kısa çözümler de var!

  • Gün içinde aralara kısa egzersizler sıkıştır. Bunlar da uzun egzersizler kadar etkilidir.
  • Arkadaşlarından ve ailenden destek ve tavsiye alabilirsin. Birçoğu aynı yollardan geçmiştir ve tekrar şekle girmen için sana söyleyebilecekleri birkaç şey, verebilecekleri bazı fikirler vardır.
  • Hamilelik temel kaslarını zayıflatabilir. Kendini hazır hissettiğin zaman temel kuvvet
    egzersizleri gibi aktivitelerle bu kaslarını yeniden çalıştırmaya başla.
  • Kilolarını hemen atmış gibi görünen ünlü anneleri taklit etme. Onların etrafında profesyonel eğitmenler, diyetisyenler var. Onların yaptığı şekilde zayıflamanın çok pahalıya mal olduğunu da unutma. Ayrıca, çok hızlı kilo verdiğin takdirde kilolarını o kadar hızlı geri alma olasılığı da var.

Hamilelik ve kilo artışı birlikte ilerlerler ve bu senin sağlığın açısından iyidir. Dolayısıyla hamilelikte alınan kiloları geri vermeye çalışırken acele etme ve aşırılara kaçma. Ne abur cubur atıştırmalara yönel, ne de ünlülerin diyetlerine. Dengeli beslenmeyle birlikte egzersiz hamilelik öncesindeki vücuduna dönmek için en güvenli ve sağlıklı yoldur. Bu kiloları almak 9 ay sürdü. Verirken de kendine en az o kadar zaman tanımalısın.

    Doktora Sor

      İletişim ve Randevu Formu

      Şikayetiniz